Aandachtspunten bij beton fundering

Een fundering is de basis van uw tuinhuis of blokhut, als de basis niet goed is kunnen er problemen ontstaan met het sluiten van ramen en deuren.
Verzakkingen / scheefstand  kunnen op den duur ontstaan.

Een fundering kan je op diverse manieren maken, maar de beste optie is een beton fundering. Dat kan u zelf verzorgen of door Tuinartikelenoutlet.nl te laten uitvoeren. De beton kan ruw of gevlinderd zijn. Bij een gevlinderde vloer krijg je een mooie gladde toplaag. Wat te gebruiken:
Een waterdichte folie voor onder je beton en een minimum dikte van beton 15 cm voorzien van een krimpnet diameter net 8 cm of beton met staalvezels .

De bekisting is een houten bak die de vorm geeft van je fundament. Het is van groot belang bij het uitzetten van de bekisting dat de haaksheid goed is. Controleer daarom de diagonalen van de bekisting. Indien deze niet goed haaks staat kan dit problemen op leveren met het plaatsen van de blokhut.

Het fundament dient 100 % waterpas te zijn zo voorkom je dat de ramen en deuren niet scheef gaan hangen en eventueel niet meer willen sluiten.

Maak het fundament een centimeter kleiner dan de blokhut. Zodoende steekt de blokhut of tuinhuis net een halve centimeter buiten het fundament en zo zal het regenwater van de wandbalken niet onder de eerste wandbalklaag lopen. Zo blijft uw blokhut of tuinhuis droog van binnen.

Let op omliggende obstakels met het storten van de fundering. Tevens rekening houden met de hoekverbindingen en het dak overstek.

Dat is niet de funderingsmaat van de blokhut. Bijvoorbeeld: Als de beton fundering te dicht op de erfscheiding ligt dan komt uw dak overstek bij de buren in de tuin, dit is tevens het geval bij een blinde muur of boom.